Šešupės regata

Dalis regatos dalyvių neskubėdami plaukė 15 km. distanciją iki Slavikų pliažo. Pakeliui sustojo prie regyklos, kur iš aukštai galima pamatyti Šešupės vingius ir buvusios Mažosios Lietuvos plotus, dar išlipo prie Šilgalių dvaro, kur aplankė senas dvarininkų kapines.

Kita dalis dalyvių ryžosi įveikti numatytą maršrutą iki galo. Viliojo ne vien medaliai ir prizai, bet ir šakiečių turistų dar nepažinta Šešupės dalis.

Varžybos baigėsi priplaukus Jotiją. Neformalios „Irklo brolių“ grupės nariai Linas Rakickas iš Šakių ir Vaidas Savickas iš Gelgaudiškio pasipuošė aukso medaliais, kuriuos skyrė Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras. Prizininkai gavo piniginius prizus, o iš Kauno atvykę studentė Justina Klimašauskaitė ir šią vasarą jau magistro laipsnį apsigynęs Justas Pažereckas gavo mišriam ekipažui skirtą solidų UAB „Gulbelės“prizą. Gaila, bet moterų ekipažui skirtas UAB „Lauksvos“ ir moksleiviams skirtas kredito unijos „Zanavykų bankelio“ prizai liko jau kitų metų „Šešupės regatai“.

Iki šiol šią Jotijos atkarpą buvo porą kartų įveikę KTŪ žygeivių klubas „Ąžuolas“  ir Šiaulių evangelizacijos centras vadovaujamas dabartinio LR Seimo nario Juozo Dapšausko.

Ateityje „Šešupės regata“ žada orientuotis į kitų Lietuvos miestų dalyvius. Ir šiemet beveik pusė dalyvių buvo atvykę iš toliau. Šešupė vandens turizmo mėgėjams yra neatrasta upė, tuo labiau pasienio zonoje.

„Šešupės regata“ bandys ir toliau sudominti kraštiečius, kurie Šešupei turėtų jausti sentimentus. Kiekvienas gali nepriklausomai nuo amžiaus ir sveikatos saugiai plaukti žemyn upe.

Vykintas Augustaitis