Laura: jauna, bet jau žinoma visoje šalyje

lauraŠakių jaunimo kūrybos ir sporto centras per eilę metų tapo tikra aukšto lygio sportininkų kalve. Čia trenerių dėka buvo atskleistas ne vienas sportinis talentas, pasiekęs aukštų rezultatų ne tik šalies, bet ir užsienio sporto turnyruose. Talentai atskleidžiami ir dabar, vienas paskutiniųjų – jaunoji lengvaatletė Laura Sabaliauskaitė. Septintokė, laimėjusi jau ne vieną sportinį aukšto lygio turnyrą.

Šakietė Laura Sabaliauskaitė – dar tik septintokė, besimokanti Šakių „Varpo“ mokykloje. Tačiau apie ją jau rašo rajono spauda, jos pavardė jau yra įamžinta šalies lengvosios atletikos istorijoje.

Merginą treniruojantis žinomas rajono lengvaatlečių treneris Algirdas Ulinskas ypač džiaugiasi šiais merginos pasiekimais: šių metų vasario 28 d. Lietuvos vaikų lengvosios atletikos pirmenybėse Laura šuolio į tolį rungtyje (įveikė  4.51 m) užėmė V vietą; birželio 3 d. Lietuvos vaikų lengvosios atletikos pirmenybėse (Utenoje) šuolio į tolį rungtyje įveikusi 4.76 m. ji tapo varžybų nugalėtoja; birželio 26 d. Lietuvos jaunučių sporto žaidynių lengvosios atletikos finalinėse varžybose Alytuje estafetėje 4×100 m  ji tapo IV vietos laimėtoja; o šių 2014 lapkričio 21-ąją Lietuvos vaikų olimpinių vilčių taurės varžybose rajonų grupėje Šiauliuose  šuolio į tolį rungtyje įveikė 4.79 m ir tapo varžybų nugalėtoja.

Pati L.Sabaliauskaitė perdaug šių laimėjimų nesureikšmina. Tiesa, ji neslėpė, kad tokiais pasiekimais, tuo, kad ją jau žino visoje Lietuvoje, pati džiaugiasi, tačiau, pasak jos,- dar yra kur stengtis. Dėl to ir didesniąją laisvalaikio dalį ji skiria treniruotėms – “…noriu ir stengiuosi pasiekti dar geresnių rezultatų“ (L.Sabaliauskaitė).

Į sporto pasaulį ji žengė dar besimokydama pirmoje klasėje. Laura mano, kad jos sportinė „karjera“ prasidėjo nuo akylaus  jos dabartinio trenerio Algirdo Ulinsko žvilgsnio – pastebėjęs pirmokės gabumus sportui, jau antroke tapusią Laurą treneris pakvietė pasitreniruoti rimčiau. Žinoma, to nebūtų ir be jausmo sportui – Laurai sportas apskritai patiko ir patinka.

Savo atsiradimą sporte ji laiko savaime susiklosčiusiu dalyku. Iki tol „čiupinėjo“ ir kitų saviraiškos užsiėmimų: dar būdama darželinuke kelerius metus lankė „Vivos” šokių studiją, bet, pradėjus lankyti mokyklą, viršų paėmė  sportas. „Ko gero, nulėmė tai, kad iš prigimties esu labai judri“,- atviravo L.Sabaliauskaitė.

Na o dabar sportas jau tapo jos kasdienybe. Ji itin džiaugiasi „atsidūrusi“ trenerio A.Ulinsko rankose – Laura mano, kad tik jo dėka jau yra tiek pasiekusi sporte.  Jai pačiai svarbiausi laimėjimai – patekimas į Lietuvos rinktinę ir lapkričio mėnesį laimėtas šuolio į tolį nugalėtojos titulas Lietuvos čempionate.

Nors dar labai jauna, Laura mano, kad jau atrado savo nišą gyvenime: tai sportas. Jai šis užsiėmimas ne tik garantuoja smagų ir prasmingą laisvalaikį, tačiau ir garantuoja daugybę progų išbandyti save varžybose. Tiesa, Laura kiek apgailestauja, kad rajone nėra itin gerų sąlygų jos atstovaujamoms sporto rungtims – bėgimui ir šuoliams į tolį: tiesiog nėra tinkamų tokiam sportui stadionų ar bent jau bėgimo takelių.

Tačiau visa kita – treneriai, sąlygos sportui, rajono visuomenės, jos bendraamžių požiūris į tai ką daro,- ją tenkina. Jai smagu, kad rajone yra tokia jaunųjų sportininkų „kalvė“ kaip Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras. Dėl toji tikisi savo sportine karjera neapsiriboti vien tik mokykloje – Laura planuoja, kad ir baigusi vidurinę mokyklą nenustos sportuoti, sieks dar didesnių sporto aukštumų.

Pamatas tam jau padėtas, pelnytas ne vienas medalis, susiformavęs tinkamas požiūris į sportą ir, iš dalies, į gyvenimą. Ir savo bendraamžiams, kurie kartais tiesiog pasirenka bambėjimą, o ne išeičių ieškojimą, ji sako: viskas priklauso nuo paties žmogaus; o jei, pabandžius, iškart ir nepavyko, reikia nenuleisti rankų ir bandyti kol pavyks.