Sporto centrą pamažu vėl užkariaus krepšinis

Rugsėjo 28 dieną Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre draugiškas rungtynes žaidė Nacionalinės krepšinio lygos komandos – Šakių „Zanavykas“ ir Marijampolės „Sūduva – Mantinga“. Tai buvo savotiškas startas naujam oficialiam rajono krepšinio sezonui – jau spalio 4 dieną „Zanavykas“ pradeda oficialias kovas lygoje, tą patį savaitgalį, greičiausiai, prasidės ir rajono krepšinio pirmenybės. O spalio pabaigoje į Šakius atkeliaus ir Regionų krepšinio lygos varžybose – šioje lygoje žais Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro jaunimas.

Rugsėjo 28 dieną Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre Nacionalinės krepšinio lygos pirmenybėse dalyvausiantis Šakių „Zanavykas“ draugiškose rungtynėse rezultatu 88:61 pralaimėjo šios lygos naujokams – Marijampolės „Sūduvos – Mantingos“ komandai. Praktiškai nuo pat rungtynių pradžios žaidimo spartą ir sąlygas bet kurioje pozicijoje diktavo marijampoliečiai, trečiajame kėlinyje vienu metu rezultatas buvo net 60:30 svečių naudai. Šakiečiai taip ir nesugebėjo bent kiek rimčiau pasipriešinti.

Rezultatyviausiai tarp šakiečių pasirodė M.Ragauskas ir P.Kleiza, pelnę po 9 taškus, ir R.Simanavičius, P.Beliavičius, V.Šumskis ir V.Mitalauskas, pelnę po šešis taškus. Šiose varžybose komandos treneris G.Žibėnas išbandė ir vieną iš komandos naujokų – aukštaūgį Paulių Abromavičių.

Tai buvo jau antras zanavykų pralaimėjimas Marijampolės komandai – išvakarėse, rugsėjo 27 dieną, šios komandos susikovė Marijampolėje. Varžybas tądien rezultatu 89:84 taip pat laimėjo „Sūduva – Mantinga“. Tądien tarp „Zanavyko“ krepšininkų pasižymėjo V.Šumskis (19 taškų), P.Abramavičius (12 taškų), M.Ragauskas (11 taškų) ir P.Kleiza bei V.Mitalauskas (po 10 taškų).

????????????????????????????????????

Tad „Zanavykui“ priešsezoninis startas nebuvo sėkmingas: dukart pralaimėta Lietuvos krepšinio lygoje rungtyniausiančiai Alytaus „Dzūkijai“, dukart – Nacionalinės krepšinio lygos ekipai Marijampolės „Sūduva – Mantinga“. Šakių „Zanavykas“ pirmas oficialias lygos rungtynes žais spalio 4 dieną, penktadienį, išvykoje Kaune prieš „JAZZ- KTU“ komandą. Jau kitą dieną, spalio 5-ąją, 16 val. pirmieji zanavykų šio sezono varžovai (Joniškio „Delikatesas“) atvyks į Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centrą. „Zanavykas“ sezoną pradeda kiek atnaujintos sudėties, tarp šio sezono krepšininkų nebeliko aukštaūgio Regimanto Ostreikos, praėjusio sezono rezultatyviausio komandos krepšininko Edgaro Stanionio, Liudo Valantino.

Šiemet Nacionalinėje krepšinio lygoje startuoja 15 komandų, pirmame etape, kaip ir pernai, visos komandos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes (vienerias namuose, kitas – išvykoje). Kaip ir pernai, didžioji dalis rungtynių vyks penktadieniais – šeštadieniais. Praėjusį sezoną Šakių „Zanavykas“ tarp 18 lygos komandų užėmė aukštą septintąją vietą.

Šie metai rajono krepšinio aistruoliams turėtų būti pakankamai turiningi: Regionų krepšinio lygoje, kurioje septynerius metus rungtyniavo Šakių „Zanavykas“, startuos Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro jaunimas, vadovaujami trenerės Romos Paškevičiūtės. Visoje Regionų krepšinio lygoje šiemet rungtyniaus net 34 komandos, suskirstytos į du divizionus – A (14 komandų) ir B (20 komandų)- pagal pajėgumą.

Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro jaunimas varžysis B diviziono A grupėje kartu su Lietuvos kurčiųjų sporto klubu (LKSK), Prienų “Rūdupiu KKSC”, Pabradės TTS, Vilniaus KM, Jonavos SK-“Triobet”, Marijampolės “Sūduva-Mantinga-2”, Anykščių “KKSC-Volupis”, Ignalinos “Ignalinos” ir Marijampolės ŽSM komandomis. Pirmajame pirmenybių etape šios komandos sužais po trejas tarpusavio rungtynes, į atkrintamąsias pateks po 8 geriausias kiekvienos grupės komandas. Atkrintamosiose komandos iki pat finalo žais iki dviejų pergalių.

Naujas EMSI-RKL čempionato sezonas prasidės spalio 18 dieną. Praėjusiame sezone RKL čempionate dalyvavo 27 komandos.

Jau šią savaitę turėtų paaiškėti ir naujo rajono krepšinio pirmenybių sezono sistema. Planuojama, kad šiemet varžybos vyks vienoje lygoje, dalyvauti pirmenybėse žada 16 rajono krepšinio mėgėjų komandų, kurios pagal pajėgumą bus padalintos į du pogrupius.

????????????????????????????????????