Š.Leščevičius: sportu „užkrėtė“ broliai

Ne itin dažnai, bet pasitaiko, kad tuo pačiu užsiėmimu, ir pakankamai aukštu lygiu, vyresniųjų brolių ar seserų pavyzdžiu užsiima ir jaunesnieji. Vienas tokių – ir jaunasis rajono lengvaatletis, į sporto pasaulį atvestas savo vyresniųjų brolių, ne vienerius metus garsinusių rajono vardą įvairaus lygio varžybose. Tai – šakietis bėgikas Šarūnas Leščevičius.

Šakietis Šarūnas Leščevičius šiuo metu mokosi Šakių „Žiburio” gimnazijoje, jau priešpaskutinėje klasėje. Vaikinas – kaip ir daugelis jo amžiaus vaikinų: mėgsta įvairią popamokinę veiklą, dalyvauja įvairiuose projektuose (vienas jų – „Ateities lyderystės mokymai”), jėgas yra išbandęs ir Nacionaliniame moksleivių verslumo turnyre, šoka tautinių šokių kolektyve „Pynė”. Ir visa jėga atstovauja Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centrui.

„Labai mėgstu sportuoti, daug bėgioju, retkarčiais žaidžiu futbolą, tinklinį, mėgstu nueiti ir į „štanginę“. Labai džiaugiuosi šia savo gyvenimo atkarpa, ypač dėl galimybės pažinti sporto pasaulį. Vertinu šiandieninę savo situaciją sporte labai gerai, bet tikiuosi, kad bus ir dar geriau, bus dar daugiau aukštų pasiekimų“,- save pristatė Š.Leščevičius.

Ir ne be priežasties: jo pasiekimų sąraše jau yra šalies keturkovės varžybose laimėta pirmoji vieta, praėjusią vasarą vykusiame Lietuvos čempionate 200 m bėgime užimta 3 vieta tarp Lietuvos rajonų (labiausiai paties Šarūno vertinamas laimėjimas), ir tuo pačiu laimėta 4 vieta tarp visos Lietuvos atstovų. „Esu laimėjęs ir 300 m bėgime pirmąją vietą tarp Lietuvos rajonų, pirmą vietą 100 m bėgime Marijampolėje vykusiose tarptautinėse varžybose. Na, o dvasiniu nusiteikimu kone sunkiausios būna varžybos Šakiuose, nes jose bėgti būna itin sudėtinga dėl prasto stadiono ir abejotino laiko nuėmimo“,- taip savo sportinius pasiekimus pristatė Šarūnas.

Į sporto pasaulį pirmą kartą jį atvedė vyresnieji broliai Rimvydas ir Gražvydas, taip pat ne vienerius metus garsinę rajoną sporto turnyruose. Tuomet Šarūnui buvo 10 metų, jis lankė 4 klasę. Kaip pradėjo nuo lengvosios atletikos, taip brolių dėka ją ir pamėgo. „Save realizuoti sporte panorau todėl, kad man tai atrodo labai vyriška ir, mano manymu, yra naudingiau už kitas veiklas. Žinoma, ir labai norėjos būti panašiu į brolius, įgauti sportiškumo, užauginti „raumenį“,- dalinosi mintimis jaunasis sportininkas.

Pirmieji jo žingsniai sporte buvo Šakių „Varpo” mokykloje, pas trenerį Algirdą Ulinską. Jis Šarūną ir lydėjo stiprėjimo kelyje. Su šiuo treneriu jis pasiekė ir geriausius savo rezultatus. „O dabar sportas mano gyvenime užima labai svarbią vietą, jis yra ir kasdienybė, ir laisvalaikio būtinybė, ir saviraiškos galimybė. Pradėdamas sportuoti, tikriausiai nemąsčiau apie kažkokią didelę sporto naudą, tačiau dabar suvokiu, kad sportas yra labai naudingas, kad be jo būtų visai „ne kas“,- atviravo jaunasis lengvaatletis.

Kodėl rinkosi lengvąją atletiką, o ne visų madingiausią sporto šaką – krepšinį? „Jei kalbėti apie krepšinį – nesu aš taip labai prieš jį nusiteikęs, bet manau, kad šis sportas yra labai pervertinamas, ir tuo labiau jis niekuo nėra toks įspūdingas, kaip kad visi galvoja. Manau, kad reikėtų daug labiau vertinti ir kreipti dėmesį į visai kitas sporto šakas, keisti tą dabartinį „įsikandimą“ į vienintelį krepšinį“,- drąsiai dalinosi mintimis Šarūnas.

Gal iš dalies dėl šios, jo manymu, kiek pervertinamos krepšinio mados šiek tiek kenčia kitos sporto šakos. Kad ir rajone . “Mūsų jaunimo kūrybos ir sporto centro veiklą ir buvimą vertinu neblogai, ši įstaiga suteikia galimybę dalyvaut įvairiose varžybose, visuose Lietuvos kampeliuose. Tačiau, mano manymu, ir čia per daug vertinamas krepšinis. Kitokioms sporto šakoms sąlygos tiek centre, tiek rajone yra palyginti kuklios, jos turėtų būti žymiai geresnės, kad vietiniai sportininkai galėtų dar labiau tobulėti“,- dalinosi mintimis Š.Leščevičius.

Tačiau šios jo mintys nereiškia, kad jam savame krašte gyventi negerai. Atvirkščiai – Šarūno manymu, gyvenimas provincijoje leidžia suprasti, kad net sportuodamas krepšinio salėse, stadionuose be guminės dangos, be jokių išskirtinių sąlygų, vistiek gali pasiekti gerų rezultatų, vistiek gali įveikti didžiųjų miestų atletus. Tai grūdina, suteikia dar didesnių jėgų.

„Na o savo tolimesnį gyvenimą stengsiuosi būtinai sieti su sportu, ir, tikriausiai, rinksiuosi tokią specialybę, kurioje man galėtų praversti visi dabar įgaunami įgūdžiai. To paties linkėčiau ir tiems, kurie dar abejoja dėl to ar sportuoti, ar ne: būtinai tai darykite. Nekreipkite dėmesio į ne visai tinkamas sąlygas tam,- juk svarbu pats ryžtas ir noras. Rezultatas tikrai bus“,- pokalbio pabaigoje palinkėjo Šarūnas.