M.Masteika neblogai pasirodė Baltijos šalių mače

Gegužės 24 d. Karksi-Nuia miestelyje Estijoje vyko Baltijos šalių metikų mačas. Jame dalyvavo Estijos , Latvijos ir Lietuvos metikų rinktinės. Lietuvos rinktinės sudėtyje jau antrą savo karjeroje dalyvavo ir Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro auklėtinis, lukšietis Modestas Masteika. 

Estijoje vyko V Baltijos šalių metimų mačas. Kiekvienoje rungtyje komandai atstovavo po vieną suaugusį, jaunimo iki 23 metų, jaunimo iki 20 metų  ir jaunių grupės sportininką – kiekvienoje metikų rungtyje dalyvavo 12 sportininkų.

Visiems sportininkams buvo vedama bendra rezultatų įskaita, tik jaunesnio amžiaus sportininkai metė jų amžiui priklausantį mesti įrankį. Vienas geriausių šiuo metu rajono sportininkų M.Masteika savo amžiaus grupėje aplenkė varžybų šeimininkų atstovą, o bendroje įskaitoje užėmė dešimtąją vietą.

Vaikiną į varžybas lydėjo ir jo treneris Vytautas Strokas (jis buvo ir vienas iš Lietuvos rinktinės trenerių). Treneris po varžybų teigė, kad nors Modesto iškovota vieta ir nėra labai aukšta, tačiau jo pasiektas rezultatas buvo vos 4 cm blogesnis nei geriausias Modesto pasiektas ieties metimo rezultatas (Estijoje įrankis nulėkė 58,18 m).

Tokią patirtį itin teigiamai vertina ir Modestas, ir jo treneris V.Strokas. Tuo labiau, kad artimiausiu metu vaikino laukia itin nemažai varžybų Lietuvoje.

Na o komandinėje įskaitoje tarp trijų Baltijos šalių rinktinių pergalę šventė Estijos komanda. Lietuviai liko antri.

“manorajonas.lt” inf.